måndag 31 juli 2017

Ansvar 1


Gång efter gång rapporterar media om det ena efter det andra som är helt galet. Det kan vara ett byggprojekt som budgeterats till 150 Mkr. Sen när allt är klart visar det sig att slutnotan blev
220 Mkr! Bara 70 Mkr mer. Och INGEN är ansvarig!

Det kan vara ett sjukhus som rustas för bara 400 Mkr. Bara. Men konstigt nog så kostar det hela 650 Mkr! Bara så där. Och det är bara att betala, men INGEN är ansvarig!

Man kan ju tycka att den som räknat ut kostnaden borde avgå bums – uppenbarligen kan den inte räkna. Men det gör tydligen ingenting, det kommer nya uppdrag så det är bara att räkna vidare. Rätt eller fel är inte så noga.



Det är lika illa inom politiken. Ta t.ex. det här med polisen som omorganiserats och därför inte fungerar. Media, polisen och allmänhet vill sparka polischefen med det gå inte, Nää, han ska vara kvar. Och förresten HAN är ju inte ansvarig för att det inte fungerar – det beror på allt möjligt men inte honom. Vem är då ansvarig? Inrikesministern?
Nej, HAN har inget ansvar för detta.
Vem har ansvaret då??



Tja, ingen verkar få bära hundhuvudet utan ”det ska tas tag” och ”det blir bra, snart”.
Vi har en misslyckad invandringspolitik – men ingen är ansvarig. En del skyller till viss del på förra regeringen men fullt ansvar, det har ingen.

Listan kan göras lång om man orkar, vi har en vård som inte funkar, vi har ett försvar som är under all kritik och vi har en skola som är undermålig. Finns det då INGEN som är ansvarig?
Nja, även om toppolitiker har en duktig lön så har de INGET ansvar.
Om en vanlig anställd missköter sitt jobb så är sparken det som väntar, men det gäller inte politiker.
Snacka om att skapa misstro från allmänheten!

Ibland får man lust att hålla med kommunisterna mot etablissemanget.
Sjöstedt kan le i mjugg!


Man kanske skulle begå något brott och hävda att man inte alls har något ansvar – och då borde man ju bli frikänd om logiken håller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar