tisdag 5 juni 2018

Klimatet


Det blir kraftigare stormar och orkaner. Öar drabbas hårt, städer förstörs och vatten översvämmar enorma områden. Kostnaden ekonomiskt är enorm.
Vad beror det på då? Varför är det så många orkaner?
Beror det på att klimatet påverkas av jordens uppvärmning?

En del tror det, andra tror det inte.
Donald Trump tror inte att människan påverkar alls.
När de flesta länder på jorden är överens om att begränsa utsläpp så struntar USA i det. De ÖKAR sin klimatpåverkan med koleldning till exempel.

Ser man ekonomiskt på
det hela borde det ju vara billigare att hämma utsläpp och skärpa regler så att man begränsar sin miljöpåverkan, än att betala miljarder för all förstörelse.
Är det helt fel att resonera så?



Det känns lite snett att vi sopsorterar, kör miljövänligt, isolerar våra hus och konsumerar klimatsmart när andra (och många gånger fler) tvärtom ökar sina utsläpp och slösar friskt med energi.
Hur mycket påverkar vår lilla del och är alla inskränkningar värda sitt pris?
Men, det är många av ”de mest skyldiga” som drabbas hårdast.

USA, och Asien får verkligen sin del när naturen ger igen. Hur många måste bli hemlösa, förlora anhöriga och får utstå elände innan våra ledare reagerar?

Det rapporteras om jätteöversvämningar där 40 miljoner människor är på flykt.
Det hävdas att allt detta inte beror på människans påverkan utan det är cykliskt förekommande i naturen. Då kan man ju prova, begränsa så mycket som möjligt och se om det har någon positiv påverkan. Blir det positivt så är det ju bra. Har det ingen inverkan så vet man det och kan gå vidare med något annat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar