onsdag 6 februari 2019

Barn


Vi har sett dem på TV och kanske sett dem på plats. Alla barn i framförallt Afrika och mellanöstern. Det ät hungriga barn, svältande barn, sjuka barn och det är barn överallt.
Är det ingen som bryr sig om alla barn?

Det är många orsaker till hur det är ställt. Det finns en motvilja eller kanske ett ointresse av preventivmedel. Hade alla skydd så skulle inte alla barn finnas och fara illa.

Men det är inte hela sanningen. Religionen förbjuder skydd och påbjuder att man skaffar barn.
Det är en del i pensionssystemet också.
Med många barn så är ålderdomen tryggad för det är ju många som försörjer en då. Logiskt. Men samtidigt ur tiden.

Om varje familj har t.ex. endast två barn så råder ju nolltillväxt, dvs befolkningen ökar inte på sikt.
Då skulle maten räcka och vi slapp alla svältande barn, och aven alla andra som far illa.


Man kan ju fråga sig om det är rimligt att ha 7-10 barn, väl medveten om att inte alla överlever sina första år. De som klarar sig måste försörjas, men hur?

Om nu alla familjer endast hade två barn så skulle livskvalitén ökas långsamt. Med ökad livskvalité förblir barnen friska och maten räcker till. Svälten minskar och alla mår bättre.

Halleluja!

Om det vore så enkelt skulle väl det redan vara genomfört?


Oskrivna lagar, seder och religion styr vardagen för alla miljoner familjer som vi ser med sina hungriga barn. Se på TV om något land, en familj som knappt får fram mat på bordet.
Men sju barn i olika åldrar och en gravid fru så undrar man hur det ska sluta för dem?


Om samma familj kommer till Sverige så behövs ju inte allt detta.
Vi har ett annat pensionssystem, vi har en annan kvinnosyn – alla ska jobba.
Det är nu det blir konflikt – med en inpräntad grundsyn där massor av barn är norm blir det besvärligt i Sverige. Eller?


Med de bidrag som vuxit fram genom åren baserat på att vi inte har så många barn, blir resultatet rena drömmen för en invandrad familj med 6-7 barn. Eftersom barnbidraget är generöst blir det en ansenlig summa varje månad. Och traditionen påbjuder att kvinnan INTE jobbar, utan sköter hemmet OCH är gravid.
Nu är det ju inte staten som talar om hur många barn vi ska ha (än) men en viss begräsning av barnbidrag skulle absolut få ner antalet barn.

”Problemet” är komplext och berör folk både i andra länder och Sverige. Hur kan man nå fram med kunskap till alla som berörs?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar