torsdag 20 oktober 2022

Partier

Kan det vara så att det bara är i Sverige som de politiska partier som stöds av minst antal medborgare har mest makt?

Tänk på hur Miljöpartiet med knappt 4% stöd,
dikterade agendan och orsakade massor med pålagor och nedläggningar av kärnkraft? Och det var mer…
Nu hör vi, och ser vi i media hur marginalpartier morskar upp sig och dikterar hur det ska se ut, och vilka som får vara med.

Rätt ska vara rätt, och det kan inte vara demokratiskt rätt att Liberalerna (L) ska påverka huruvida Sverigedemokraterna (SD), med drygt 20% i väljarstöd, FÅR vara med och bestämma. Vad säger de 20% som röstat på SD? Är alla de inte tillräkneliga?

Se på utlandet, gå bara till närliggande Danmark, där är politiken och en handlingskraftig regering A och O. Men i Sverige, det präktiga landet i norr, där är det viktigare att ha så mycket makt i politiken som möjligt. Landets bästa är en sekundär fråga…

Därtill alla inbördes maktkamper – ”vi tänker inte släppa in DEM”, eller ”vi kräver den posten i en regering” eller ”DE får INTE vara tongivande, för då är inte vi med”… Som små barn i sandlådan…. Och det är de som valts demokratiskt att styra landet!
Hårresande – inte konstigt att landet är som det är.
Det är verkligen dags att införa tjänstemannaansvaret och se till att det efterlevs, Har vi dessutom rejäla straff så kanske tjänstemännen anstränger sig lite och ser till landet snarare än partiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar