måndag 11 september 2017

Media

Vi ska vara lika allihop. Lika inför lagen och alla ska behandlas lika. Eller?

Läser vi i tidningar eller ser på nyheter i TV så är det inte lika. Till exempel så var en ”känd nazist” anklagad och tidningarna skrev om det, med bild på den anklagade.
Ett annat mål, ett våldtäktsmål där gärningsmannen var invandrad blev rapporterat i tidningar. Men då var bilden på gärningsmannen pixlad! Lika inför lagen?

Då frågar man sig: Är det för att målen är så olika? Är det för att en invandrare är anklagad?

Det verkar som om det är väldigt känsligt att tala om gärningsmannens ursprung, i alla fall om han kommer från ett annat land. Rätt eller fel?

Oavsett vad man tycker om invandring så ska väl lagen vara lika för alla? Är det en invandrare som gjort något så ska man väl tala om det, lika väl som om det är en ”ursvensk” som är skyldig?
Det märks att myndigheterna kör stenhårt med att ”visa på mångfald” i media. Ser man ett reportage på TV där man frågar ”folket på stan” något så är det alltid någon med slöja, eller någon med tydlig invandrarbakgrund som är med.

Det kan jämföras med reklamkanalernas casting inför diverse såpor på TV.
De brukar bestå av: Snygga tjejen, unga tjejen, äldre kvinnan, unga killen, äldre mannen, invandraren, den lesbiska och bögen. Då blir det en intressant soppa!



Det viktiga är ändå att media antingen hemlighåller ALLA, eller ingen alls.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar