måndag 18 september 2017

Våldet


Vi läser dagligen om att människor blir överfallna, våldtagna och rånade. Polisen är mer eller mindre handlingsförlamad då det saknas vittnen och resurser. Personrån sker nästan dagligen och våldtäkter är vardagsmat. Däremellan blir många oprovocerat överfallna eller nerslagna.

Vad händer då?
Inte mycket. Finns det inga bevis eller vittnen så kan polisen inte göra mycket. OM det skulle finnas det så att man hittar en gärningsman, och vederbörande blir häktad så kommer det en advokat och förhandlar ut den misstänkte.

Summa summarum; Det händer INGENTING, och den misstänkte kan fortsätta med fler överfall eller våldtäkter.
Offren får ta smällen och får inte någon upprättelse.
Advokaten får sin feta lön.
Undrar hur det känns att släppa kriminella och få bra betalt för det?

Eftersom det här inte är något nytt så ligger det ett systemfel någonstans. Är straffen för låga? Är det för lätt att slippa undan? Saknar polisen resurser? Ska lagar ändras?

Vad gör myndigheterna åt det här då? Tydligen inte tillräckligt.
Sen måste man fråga sig – har det NÅGOT med alla nya invandrare att göra?
Om NEJ; bra då vet vi det.
Om JA; då är det dags att GÖRA något. Börja med att vara öppen och lägg fram alla fakta.

Mörka inget, det sänker bara trovärdigheten. Har invandrare en förkärlek för överfall, våld eller våldtäkt så ska landet agera och inte skylla på allt möjligt. Är det lagbrott för infödda svenskar så är det definitivt det när man kommer som nyanländ!

Flyr man från krig och elände så tackar man inte genom att begå brott! Då ska man åka ut direkt.

Media rapporterar om diverse våld som resulterar i nästan ingenting. Det är ju löjligt så fåniga ”straff” som döms ut – det är ett himmelrike för den kriminelle. I vissa fall är den intagne rent av farlig och bör inte alls släppas ut, men då beviljar man PERMISSION! Utskriven av någon som inte har ansvar. Det minsta man kan begära är väl att den som beviljar en permission bär FULLT ansvar och om den intagne begår något brott så blir den friskrivande då automatiskt åtalad och helst straffad.
Då skulle många tänka ett par gånger innan de beviljar utsläpp.
I annat fall beviljas inte någon permission.

Om vi ska känna oss trygga så måste någon förbättring komma nu.


1 kommentar:

  1. I dagens samhälle måste man ta hand om sig själv. Det går inte att lika på att staten eller någon annan tar hand om en!

    SvaraRadera