måndag 19 november 2018

Brott


Man kan fråga sig vad som händer i landet. Tittar man på brottsligheten till exempel så är det ju otroligt hur det är!

Dagliga mord. Våldtäkter. Överfall. Rån. Misshandel. Körkortslösa. Drogpåverkade bilförare. Korruption. Nu senast har sexuella trakasserier och övergrepp fått stort fokus.

Helt klart behövs fler poliser. Man kan inte bara lägga anmälningar på hög och vänta på bättre tider. Vad händer med det som ändå tas upp? Inte så mycket tyvärr, mycket läggs ner i brist på bevis.

Det verkar som om vissa brott prioriteras, rätt eller fel men det är ju lättare att sätta fast någon som fuskar med skatten än ett misshandelsfall där gärningsmannen/männen är okänd.

Vore det inte bra om en gärningsman blir dömd direkt och inte släppt innan rättegången om ett par månader?
Vilka signaler ger det att misstänkta släpps, att våldsmän går fria och att körkortslösa kan fortsätta köra?

I någon slags godhet är lagarna skrivna för att hjälpa gärningsmannen så mycket som möjligt. Tänk på OFFREN istället! Om någon blir misshandlad och våldtagen så är det den skyldige som det daltas med. Va?
Man kan ju hoppas att någon lagstiftare drabbas. Då blir det annat ljud i källan!

Sen bör väl straffen ses över? Med så löjligt låga ”straff” gör det ju ingenting om man får sitta i fängelse ett tag. Dessutom är ju praxis att man släpps efter 2/3 av tiden. Till exempel så är livstid inte livstid!
Det händer att media skriver om någon som dömts till livstids fängelse – och SEDAN utvisning!!
Ska det göra att trovärdigheten för svensk lagstiftning består?

Det finns stadsdelar som blåljuspersonal inte vågar åka in i utan poliseskort! Helt otroligt.

Det kanske är hög tid att visa musklerna och gå in hårt med massor av poliser/militärer och sätta åt alla våldsverkare och stenkastare?
Skärp straffen rejält så försvinner problemen!

Med fler poliser och fler stationer, hårdare straff och nolltolerans kan man få bukt med eländet – men det verkar som om man hellre bjuder på fika och hoppas på det bästa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar