torsdag 12 mars 2020

Risk


Visst är det bra märkligt att den som riskerar ett hårt straff (dödsstraff) i sitt hemland inte kan utvisas från Sverige? Men så är det. Om t.ex Nenad har våldtagit någon, och sedan mördat denne så är Nenad förstås efterlyst eftersom mord bestraffas, ofta med dödsstraff.

Nenad lyckas fly landet och tar sig (förstås) till Sverige, landet där straffen är löjliga i jämförelse med andra länders straff.
Vad händer?
Jo, Migrationsverket får fram uppgifter som säger att Nenad riskerar, inte 100% säkert alltså, riskerar att dömas för våldtäkten och mordet till ett dödsstraff.
Alltså, om någon dömts för mord följer ett strängt straff. Logiskt.

Men, om nu landet ifråga ser extra strängt på mord och markerar detta med att döma till dödsstraff, DÅ är saken annorlunda. Det är nämligen INTE acceptabelt att länder tar livet av någon, inte ens mördare.


Ologiskt?

Det som anses hemskt i ett land anses inte alls vara så farligt i Sverige. Ett mord är inte så allvarligt. I Sverige finns det så många förmildrande omständigheter man kan åberopa. Det gör naturligtvis Nenad, OM han blir fasttagen vill säga. Vi har ju ingen gränskontroll så det är ju bara att ta sig in. Om det skulle vara personal vid gränsen så är det bara att ta en annan…
Risken är alltså obefintlig bara man tar sig in i landet, dessutom utgår ju bidrag, sjukvårdskostnader mm så varför inte försöka?


Signalen från det överpräktiga landet är då att det är bara att komma hit, vi tar mot med öppna armar. Utvisning är inget som kommer att inträffa.
Och, om Nenad mördar igen, så är ju straffet i Sverige ingenting mot vad som hänt i hemlandet. Dessutom får man ju oftast straffrabatt med 1/3.
Vilket land!

Detta innebär att fler och fler grovt kriminella försöker ta sig hit, eller redan ÄR i landet.
Påverkar det då?
-Neej, inte alls säger myndigheterna.
-Ja, tacka fan för det, säger folket.


Hur det nu är så kommer kriminella hit, och i det präktiga landet så släpps de ut på gatorna efter ett tag. Vi är ju SÅÅ humana och vill bara väl. Men inte om den egna befolkningen…
Det är ju lätt att öppna upp för kriminella när man har SÄPO rännande runt sig. Tryggare kan det inte vara, men för alla andra så är det inte så tryggt.
Ironi? Ja visst, men tyvärr så som det ser ut just nu.


Vanligt folk anser att mord är oacceptabelt – men bl.a. regeringen anser att det inte ska straffas hårt. Hur mycket är ett liv värt egentligen? I Sverige är det inte värt mycket…




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar