torsdag 30 september 2021

Myndigheter

            
Ibland undrar man hur det står till i landet. 
 
När man ringer till Arbetsförmedlingen så är det först en lååång telefonkö, ”Du är nummer 68 i kön…” och så går tiden, minuterna tickar.

När man sen når en handläggare är det (märkligt nog) en handläggare som knappt kan svenska, och inte förstår allt man säger. Det är i alla fall min erfarenhet.
Som en slutsats kan man ju klämma till med att Arbetsförmedlingen har blivit en myndighet dit man hänvisar nysvenskar att jobba. Eller stämmer inte det?
Personligen så tycker jag att om man jobbar på en myndighet, framförallt en som hanterar arbetslösa, så ska man kunna svenska ordentligt. Inget orimligt krav.

Sedan har vi Försäkringskassan. En myndighet som ska hjälpa den som hamnat snett, blivit sjuk, eller skadad på jobbet. Hur fungerar det i praktiken?
Det fungerar INTE bra.
För en del så fungerar det men för en STOR del (flera tusen) fungerar det INTE.
När läkare och specialister bedömer att någon är oförmögen att arbeta så vet Försäkringskassan bättre. Handläggaren vet bättre än de som studerat i flera år så den drabbade minsann ska kunna arbeta ändå!

*                                         *                                      *

I det korrekta landet Sverige har alla rätt att överklaga beslut som de anser är felaktiga. Det är ju bra.

Det är bara det att överklagan kan ta tid. Den som överklagar ett beslut kan ha tur och Försäkringskassan kanske svarar inom rimlig tid. Men OM de INTE ändrar sig kan man ju överklaga till högre instans..
Det är nu det juridiska blir komplicerat för den oinvigde. Ett hett tips är att ta hjälp av en sakkunnig jurist. Efter ett antal turer från juristen till Kammarrätt mm så KANSKE ditt beslut ändras.

Det är svensk välfärd!
Man ska alltså inleda juridiska processer när man är som mest i behov av hjälp (inte minst ekonomisk) vilket tar tid och kraft.
Diskussionen pågår och vi får se hur det slutar. Men någon välfärd värd namnet finns inte.

 Ett annat sorgebarn är Polisen. Kan man säga att vi lever i ett tryggt samhälle? Nej, det kan vi inte. Sprängningar, skjutningar, misshandel och våldtäkter varje vecka! Vad gör polisen? Vad gör regering och Riksdag?

Inte tillräckligt i alla fall. OM de hade agerat rätt så skulle vi inte ha allt elände. Så snack om ”storsatsning”, ”fler poliser nu” och ”förebyggande insatser” är mest snack. VAD har blivit bättre? Är vi tryggare?

Så här kan man lista den ena myndigheten efter den andra, där det mesta är tveksamt eller rent av dåligt. Varför är det så?

 Svaret är: politiken och politiker, samt myndighetschefer. Där fungerar det INTE.

Tänk på det i nästa val.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar