söndag 26 mars 2017

Tack vare oss


Vi har två stora block som turats om att styra Sverige. Som politiker i dem är man snabb att ta åt sig äran när det går bra, och lika snabb att skylla ifrån sig när det går dåligt.
Nu senast är det PISA-undersökningen som visar att svenska elever snappar upp mer idag än för några år sedan.

Regeringen med Fridolin i spetsen tar genast åt sig och hävdar att just deras politik har givit den här positiva effekten.
Den som är något mer påläst vet att förändringar tar tid, och inlärande tar också tid.
Alltså beror mycket på hur politiken fördes FÖRUT. Och vilka satt i regeringsställning då?
Kan det vara Alliansen, med Jan Björklund kanske?

Om just Alliansen rev ner skolan så var de med och byggde upp den igen också.
Men det tycks nuvarande skolpolitiker ha glömt! Paradoxalt nog ,kan man tycka, det är väl just de som borde kunna det här med lärande?

Det är likadant med arbetslösheten. Nu har ju regeringens förträfflighet ordnat det så att arbetslösheten är på väg nedåt! Fantastiskt!

Vi vanliga dödliga VET att det är politik som förts långt tidigare som lagt kursen och att resultatet kommer långt senare. Det sker vid ett regimskifte och den nya regeringen tar naturligtvis åt sig direkt. Men vem tror man att man lurar?
Det här har hänt ett flertal gånger och (S) har gottat sig och tror att det hela beror på deras förträfflighet. I alla fall utåt, i media.
Det är likadant om det visar sig gå dåligt, då är man snabb att skylla på det som hänt tidigare, men går det bra så är det egen förträfflighet som är orsaken!

Det som sker nu är att regeringen LÅNAR pengar, mitt i en högkonjunktur, för att bekosta det ena efter det andra. Och ja, mycket beror på invandringspolitiken. Den kostar MASSOR, men det vill man inte riktigt säga.
Är det inte bättre att lägga korten på bordet och presentera all fakta? Är det åt helskotta är det ju bara att skylla på företrädarna! Det är deras politik som orsakar allt elände.
Går det istället bra så är det bara att ta åt sig äran!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar