måndag 24 april 2017

Politikersnack

Det måste vara svårt att leva nära en politiker. När de aldrig kan svara JA eller NEJ på en fråga.
Inte heller kan de svara HUR de ska lösa en uppgift. Titta på någon (oavsett parti) och när de frågas ut i TV eller radio så svarar de ALLTID med en motfråga, att allt beror på motståndssidans kompletta oförmåga eller något HELT annat.

Det verkar som om medieträningen hamrar in att de ska undvika raka svar.
Det skulle vara kul att höra deras snack på lunchen:
”Vad ska du göra i helgen?”
”Ett uttalande i frågan kommer senare under dagen!”

Det är lika fånigt att höra politiker som upprepar ett mantra som partistrategerna hittat på.
Ta t.ex. (S) där man i de flesta sammanhang basunerar att ”det måste vara ordning och reda”. Det är väl en sak om EN sa det men när det återkommer hos flera i partiet så blir det bara larvigt.
För inte så länge sedan var det ”tomma lador", som givetvis berodde på föregående regering.

Det man vill se och höra är en politiker som talar om HUR de vill gå till väga, och NÄR det ska ske. Men det kommer knappast att hända.
Tittar man på (S) igen så är de pigga att säga att ”det ska göras”, det ska ändras”, men inte ett ord om HUR det ska ske. Taktik kanske?
Patentlösningen för det flesta problem är att höja skatten.

Det kanske är lika bra att ALL lön går in i stadskassan, och så får en (nytillsatt) politiker bedöma vad man behöver. Lite som i gamla Sovjet.
Då kan ju våra folkvalda ta det som blir över. De har det ju så svårt nu för tiden. Tur att de kan höja sin egen lön lite då och då. Det är de värda!

Summerat ser det ut som så: En som undviker raka besked, inte kan svara JA eller NEJ, får en duktig lön, höjer sin lön återkommande samt får en fin pension utan krav på arbetslöshet.
Fan, man skulle ha blivit politiker istället!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar