onsdag 12 april 2017

Terror


Så kom då den dagen när landet drabbades av terror. Döda och skadade.
Frågor från allmänhet och media: ”Hur kunde det hända?”
Ingen vet säkert men man kan ju ana ett antal möjliga anledningar även om det då kommer in på partipolitik.

En anledning är troligen att Sverige sedan flera år har en reducerad poliskår. Olika anledningar till det förstås, men löner och ledning är bidragande.
En annan anledning kan vara Sveriges generösa mottagande av andra som vill bo här. Med låg gränskontroll är det ju nästan fritt fram för vem som helst.

Sen har ju diverse grupperingar lobbat för ”allas rätt”, solidaritet och familjeåterförening. Allt detta har skapat grogrunden för det samhälle vi har idag och med det följer då risken för terrordåd bl.a.
När det är populärt att skandera ut alla ”rättigheter” som vissa kan hävda men några skyldigheter nämns inte – då börjar det likna kaos.
Nu blir det partipolitiskt, när en del partier lovar än det ena, än det andra för att vinna några poäng.



Drevet går bland politiker och opinion och man jagar en syndabock.
Partier lovar att skärpa kontrollen och vi ska ha fler poliser. Så dags att komma med det nu, när attacken redan hänt – det känns lite snett när det inte har varit någon hemlighet hur slappt samhället blivit, inte bland vanligt folk i alla fall.
Den här ”blunda-så-länge-det-går” mentaliteten kostade ett antal liv och många blev skadade.
Det är väl typiskt politiker och myndigheter kanske, att inte agera förrän något händer men är det värt det?
De som drabbades blev offer helt i onödan – det kunde mycket väl ha undvikits.

Troligen kommer det föras diskussioner lång tid framöver. Man kunde fordra en enighet bland politiker att gemensamt lösa orsakerna men det är så mycket som skiljer partierna åt så det är tveksamt om det kommer bli något bra resultat.
Nu är det här ett resultat av muslimsk fanatism, alla muslimer är inte onda, men man ska veta att det propageras mot väst i många moskéer.
Är det någon som vill läsa mer så ta en titt i Koranen. Det är den enda religiösa läroboken som uttryckligen skriver att alla otrogna ska mördas.

Det är det som lärs ut, med stöd av regering och riksdag. Det naiva Sverige förstår inte vad som pågår. Eller vill inte förstå.
Tyvärr kommer vi nog drabbas av fler terrorattacker framöver.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar