fredag 28 april 2017

TV-program


Idag finns det massor med TV. Kanaler som sänder dygnet runt, både bra och sevärt, men också rent skräp.

Det verkar som om de svenska kanalerna har brist på svenska program. Det kanske inte produceras tillräckligt mycket i landet? Eller är det som finns inte bra nog?
I alla fall så är det mesta på engelska, och merparten kommer från USA.
Vi kan idag det mesta om amerikansk kultur och vilka traditioner som finns där.
Det kanske är därför så många särskriver svenska ord idag?
Just särskrivning dyker upp på allt fler skyltar och i affärer lite varstans.

Det som är märkligt är att så mycket köps in från både USA och England. Man kan fråga sig om det inte görs någon TV i Sverige längre? Förutom alla matlagningsprogram så är det massor av desperata hemmafruar, fruar i Hollywood, fruar i New York och poliser i England, träsnidare i Canada, trädfällare, Akutmottagningar, domstolar och guldgrävare både på land och under vatten. Man visar folk som bor ensamma i ödemarken, lastbilar som kör på isvägar, lastbilar som kör i diket samt alla djurprogram. Det är däggdjur, groddjur, reptiler och fiskar. Listan tar aldrig slut. Men inte mycket kommer från Sverige. Det som finns är oftast riktigt bra så varför finns det inte mer?


Det finns naturligtvis mycket bra, även om det kommer utifrån. Men inte mycket kommer från t.ex. Tyskland, Frankrike och Spanien. De kanske inte håller måttet?

Hur dåliga är de i så fall, med tanke på allt uselt som köps in från UK och USA?

Det kanske blir så att man kan följa fler yrken snart. Varför inte? ”En dag med rörmokaren”, ”Vår busschaufför”, ”Följ med i brödbilen”. Det är bara att vänta…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar