torsdag 27 december 2018

Skatt


”Vad får man för pengarna?” En relevant fråga. Vi betalar världens högsta skatt och vi ska då få:



·         Skola –tyvärr ett evigt experimenterande som inte ger resultat. Skolan fungerar inte bra. Dåliga resultat, elever som inte kan läsa efter 9 år, mobbing, misshandel, våldtäkter.

·         Polis – tyvärr en icke-fungerande organisation. Anmälda brott läggs på hög, och läggs ner. Uppklarningsgraden är skrämmande låg. Den enda som är glad är högste ansvarige.

·         Vård – tyvärr en apparat med väldiga problem. Överbeläggningar, personalbrist, konsultläkare som kostar massor, fuskbyggen som kräver renovering av flera sjukhus. Dessutom extremt dåliga löner till de stackare som är kvar.

·         Äldrevård – tyvärr en haltande apparat med stora problem. Allt fler ska bo kvar hemma vilket kräver en hemtjänst som åker kors och tvärs till alla brukare. Med ett pressat schema hinner man inte ens vara social i några minuter.

·         Försvar – tyvärr nerlagt men under långsam uppbyggnad igen. Flygflottiljer är nerlagda, regementen är nerlagda och fastigheter är ombyggda till kontor. Idag klarar vi inte av att försvara oss.

·         Vägar – tyvärr är många i så dåligt skick att hastigheten sänkts. Tjälskador och potthål gör det farligt att köra – allra helst cykel och mc.

·         Snöröjning – tyvärr styrs den centralt och inte av de som kör bort snön. Vissa vägar ”prioriteras”, andra inte.

·         Tåg – tyvärr inte så bra pga utsliten räls och nedrivna kontaktledningar. Man pratar om höghastighetståg men vore det inte bättre att få det existerande att fungera?



Listan kan göras lång men huvuddelen berör sådant som är undermåligt. Vart tar pengarna vägen?
En inte alltför dålig gissning är att migrationspolitiken har kostat samhället enorma summor, och det fortsätter kosta.

En annan gissning är de fantasilöner som ”ansvariga” förtjänar.

Varför ska någon som misskött sig ha rätt till avgångsvederlag eller pension livet ut? Det får ju inte vanligt folk? Men politiker och höga tjänstemän har det…

Nu pratar regeringen om att vi ska jobba ett par år till. Skattepengar behövs och pensionspengarna kan då hållas inne.


Som det ser ut så är svenska folket lurade – vi betalar massor för att få rester av det som inte fungerar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar