måndag 18 mars 2019

Elände


Det är så mycket negativt i all media. Rubriker om VÅLDTÄKT, MORD och RÅN säljer bra och fokus sätts därefter. UPPLOPP, KRAVALLER och BILBRÄNDER ser också bra ut på löpsedlarna. TV-nyheter hänger på karusellen och är framme med kameror och dokumenterar allt.
Vi matas med allt elände dagligen. Är det inte någon stat som krigar med någon gerillagrupp så är det ett mord någonstans i Sverige.
Har det inte hänt så mycket så lyfts alla ”stackars” ensamkommande ”barn”, med skägg och basröst, fram och får uttala sig.

Det mesta är elände och det har blivit normen för det normala. För 20 år sedan blev hela Sverige upprört om någon hade mördats – idag är det inget märkvärdigt alls.
Kvinnor våldtas, äldre far illa, barn misshandlas eller mobbas.
I allt detta läser vi om politiker som pladdrar utan att åstadkomma något! De går vidare utan ansvar alltmedan fler drabbas.

Kanske är det så att allt ÄR ett elände? Ingenting är bra.
Eller är det så att allt fokuseras på eländet för det sticker ut och folk blir intresserade?


Det kan man ju diskutera…

Finns det då inget positivt att lyfta fram? Jo visst, det händer faktiskt att någon händelse lyfts fram där någon vunnit pengar, något barn har bakat en kaka, eller så är det någon gammal tant som bloggar.


Ibland skrivs det om änder med ungar på väg till ett vattendrag och det är gulle-gull ett tag. Sen visar man elände igen.


Läser man om världsläget så hamnar man i elände igen. Tyfoner i USA, korruption i Sydamerika, hungersnöd och rebellgrupper i Afrika, våldtäkter i Indien eller krig i Mellanöstern.
Det är faktiskt inte mycket som är positivt – i alla fall inte något man rapporterar om.

Det blir tyvärr inte mycket bättre om man bara tittar på Sverige, vi får rubrikerna i ansiktet om allt som härjar.
Med det i minne är det inte så konstigt att folk super…






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar