onsdag 6 mars 2019

Återvändarbidrag


Sverige är ju utredningarnas paradis. ALLT ska utredas inför beslut. En sak som INTE är utredd är hur många ”asylsökande” som är smarta och utnyttjar Sverige och dess inkompetenta immigrationshantering.

Bristfällig är ordet, angående immigrationshanteringen. Varken lagar eller hantering fungerar, det är mer av ”låt gå” kring det hela.

Men det är en annan fråga, hur ser det ut med alla asylsökande?
Man kan ju fundera på om en del är så smarta att de åker till Sverige och bara hämtar pengar? Sveriges lagar är ett virrvarr av regler, undantag och förbehåll.

Alla får faktiskt inte asyl, även om majoriteten får det.


Om någon i Afghanistan kommer på att det går att hämta pengar utan alltför mycket besvär så varför inte? Allt man behöver göra är att ta sig till Sverige och ”söka” asyl. Spelar man sina kort väl så har man då två alternativ, man kan få asyl och stanna kvar i landet. Man kan också bli erbjuden att återvända med ett nätt litet bidrag på 30 000 kr.

Jämför det ekonomiska i Sverige och Afghanistan och se att det är mycket pengar i Afghanistan. Eller i Somalia till exempel.

Då kan man ju leka med tanken att vissa helt enkelt tar sig till Sverige, söker asyl, blir erbjudna bidraget och får flygresan hem betalad!

Enkla pengar utan alltför mycket besvär – och korkade Sverige betalar!


Nu vet man ju inte om det är så här, just därför bör det utredas så att vi vet hur det ligger till. Men det kanske är obekvämt att lyfta fram fakta? Tänk om det är mer utbrett än vi tror? Det kanske är någon driftig som ordnar bussresor till Sverige av just den här anledningen?

Det är väl inget som säger att man då inte kan åka bara EN gång?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar