torsdag 9 maj 2019

Identitet


Vi har ju våra personnummer. De ger oss en digital identitet i kontakt med myndigheter mm. Rätt bra egentligen, man minns ju sin födelsedag så det är rätt lätt att hålla reda på.
I andra länder, USA till exempel, har man ett socialförsäkringsnummer att hålla reda på.
Hur som helst, med sitt personnummer kan man styrka sin identitet.
Nu börjar problemen.


OM någon kommer till Sverige, och får medborgarskap med allt vad det innebär så är det inte alla som uppger sin ”papperslösa” identitet korrekt. En hel del uppger FLERA olika identiteter. Praktiskt!

Eftersom hela pretto-landet Sverige är uppbyggt på att var och en har ETT personnummer (sin födelsedag) så blir det besvärligt om någon är så fräck och uppger FLER identiteter.

Det hela är ett utmärkt sätt att bli kvitt en besvärande identitet, kanske för att man är efterlyst, kanske för att man är allmänt kriminell eller liknande.

Om man då har möjligheten att uppge falskt namn så får man en ny identitet av det naiva landet Sverige. Tack vare korkade tjänstemän, eller kanske värre – de bryr sig inte, så är det gamla jaget bortstädat och VIPS har man ett nytt! Gör man samma resa en gång till så kan man uppge EN ANNAN identitet och då få nya ID-handlingar.
Orkar man då så är det bara att fortsätta och till slut har man så många att man kan kvittera ut bidrag för vart och ett och på så vis ha det rätt bra.
Staten betalar och personen kan leva gott!

Man kan ju undra vad som händer OM det uppdagas? Blir personen av med alla identiteter (utom en) och tillhörande bidrag?
Eller är svensk lagstiftning så menlös att INGET händer?


Man kan ju hoppas att myndigheter AGERAR och den skyldige hamnar i fängelse.
Eller är det så att fler kan utnyttja systemet och bluffa till sig en massa bidrag?

Det är trots allt VI som betalar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar