fredag 17 maj 2019

Lägre skatt?


Vi har världens högsta skatt. Det är skatt på nästan allt. Och på bensin/diesel är det t.o.m. MOMS på skatten!

OK, om vi betalar så mycket skatt så ska vi väl få tillbaka det i form av välfärd mm? Får vi inte det då?

Nja, med en polis som inte fungerar, och en sjukvård som inte heller fungerar, och en skola som behöver en vitamininjektion för att fungera så kan man ju undra.

Dessutom är äldrevården eftersatt, liksom försvaret och så är det med fler myndigheter. Dagligen kan man läsa om hur människor blir illa behandlade, eller inte alls, av olika myndigheter.

Det berättas om en del som blir utförsäkrade TROTS läkarintyg, TROTS att de bevisligen INTE kan utföra det ena eller det andra. Det är välfärd det! Det är tacken för all skatt vi betalar in till Statskassan. Det hela blir ju en grogrund för diskussioner och slutsatser att alla pengar går något helt annat.
Till exempel till alla kostnader kring invandringen. Nu är vi där igen, allt mer pekar mot hanteringen kring invandringen. Troligen är det så, men det tystas ner av politiker och media.


Då kan man fråga sig om vi betalar x för att få y, men INTE får det utan bara y-100, då borde väl x minskas – eller y ökas?
I klartext – får vi inte det vi betalar för så bör vi betala mindre!
Är det rimligt?

Enligt konsumentrådgivare så motsvarar ju inte varan sitt pris, eller - den når inte upp till det utlovade. Då ska man inte heller betala fullt pris
Reklamera välfärden – betala till Länsstyrelsen och starta en process! Pengarna är betalade, men Staten får dem inte. Så ska man ju göra om t.ex. hyran är en tvistefråga.

Intressant läge i så fall, det skulle verkligen vara intressant att se vad som händer.
Man kan ju jämföra med andra länder, hur mycket betalas i skatt (i %) och vad får medborgarna?
Gissningsvis så hamnar Sverige LÅÅNGT ner på listan….


Då kan man ju fråga sig VAD som händer med alla pengar? Vi betalar mycket till EU till exempel, vi (Sverige) skänker bort ett antal miljarder till diverse länder och organisationer.
Vidare så kommer det fram att politiker SLÖSAR med skattemedel, de reser flott, äter gott mm UTAN att ha ansvar för det. Om någon ertappas får den strax en ny tjänst, med tillhörande lön.


Som sagt, det här med att betala skatten till Länsstyrelsen blir alltmer lockande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar