torsdag 23 maj 2019

Alkohol


Tänk vad det är gott med en öl! Eller en sommardag med Gin&Tonic! Tyvärr kan inte alla nöja sig med en eller två. De vill ha 28! Det slutar med att personen är smetfull och somnar. Följande dag är INTE kul…

En bra regel är, om man mår bra dagen efter så har man alkohol kvar i blodet. Tänk på det innan du kör!

På fredagskvällen går massor med folk ut på krogar och pubar. Då är det rabardaj och ALLT är kul. Och spriten flödar…

Groggarnas glada afton gör kvällen kul, men den gör en del lättretliga också.
Helt plötsligt blir den trevlige aggressiv och muckar med allt och alla. Det slutar ofta med ett nattligt boende i fyllecell. Pinsamt värre dagen efter….

Om man har tur så slipper man åtal, annars kan det kosta. Rätt märkligt hur människor påverkas av sprit. Ännu märkligare är det att den som dricker, inte alls känner sig påverkad. Bara glad och pratig, fast en del blir tvärtom knäpptysta.

Det där att hämningarna släpper det är nog sant, man kan ju fråga sig hur många förhållanden som uppkommit med hjälp av alkohol? Eller hur många barn som är ett resultat av alkohol?

En sak är ändå säker – skulle alkohol uppfinnas idag så skulle det förbjudas direkt.

Om man går ut helt nykter så ser man direkt hur folk blir av sprit. Efter ett tag är de flesta rätt geggiga, med ögon som hänger, sluddrigt tal och taskig balans.
Då är det ju rätt skönt att åka hem och sen kliva upp PIGG nästa morgon!


Fast det är ju kul att festa – och då tänker man ju inte på morgondagen… Hög musik och dricka i glaset – det är grejor det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar