fredag 23 augusti 2019

Afrika

Det sägs så ofta att Afrika är fattigt, inget fungerar och folk flyttar därifrån. Är det så? Är det inte bara en skröna? Afrika är en JÄTTEKONTINENT som är uppdelad på en massa länder.
Vad finns det då för tillgångar där? Ja, det finns t.ex. skog (djungel), fisk, olja, guld, diamanter mm. Det är väl bra? Om kontinenten sköttes så skulle den vara rikast på hela jorden!

Tyvärr så sköts den INTE, utan ”styrs” av en massa olika företrädare samt en massa olika gerillagrupper. Är regeringen och dess företrädare inte korrupta så finns det en milis som attackerar folk, skjuter och misshandlar, tar folk som slavar osv. Är det konstigt att det ser ut som det gör då?

Det är ju värre där än hur det var i gamla vilda västern för 150 år sedan.
Hur ska man komma till rätta med problemet? Ja det har världen funderat på ett bra tag… Ingen lösning tycks finnas, i alla fall inte så länge korruption och militanta grupper härjar.
Kanske skulle man gå in militärt och slå ut alla grupperingar SAMTIDIGT som man bygger ut och utbildar folket. Går det? Nej, knappast…


Ska västvärlden pumpa in miljarder för att det ska bli bättre? Det är ingen bra idé – de flesta pengar hamnar hos ett fåtal korrumperade som skor sig på landets bekostnad. Och befolkningens…

Det hela blir inte bättre av att skrock och gamla traditioner är vida utbrett. Istället för att konsultera läkare går man till någon lokal ”medicinkunnig” här och var. Trots att det finns  massor med moderna sjukhus…

Nej, den stora boven är korruptionen, kan den bekämpas så kommer kontinenten att blomstra.
Nu har andra också kommit på att kontinenten har en massa tillgångar. Kina är väldigt ambitiösa att exploatera och ta mark. Man bygger en väg (som är behövd) mot att få det ena eller det andra. Så håller det på… Och det är ju förståeligt, i Kina bor (tror man) 1,2 miljarder människor, och de behöver ju mat, boenden mm.


Om inte något händer som förändrar läget till det bättre så bebos Afrika av kineser om ett par hundra år. Och befolkningen sitter i reservat – precis om i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar