torsdag 17 oktober 2019

Regeringsalternativ


De folkvalda är inte överens. M+C+L+KD har ingen egen majoritet och därför måste en sådan hittas. I alla fall en som stöds av en majoritet i Riksdagen.
S+Mp har ingen heller.

Nu börjar det märkliga. Med hjälp av SD skulle Alliansen nå en majoritet, men det går INTE för sig enligt C och L.
Med C och L skulle S och Mp samt V nå en majoritet, men det går INTE för då splittras Alliansen.
Inte heller M+Kd+Sd går an. Och M vill INTE basera på stöd från Sd.


Lekstuga?
Det är det minsta man kan tycka. Vuxet folk, som dessutom är folkvalda, käbblar om principer istället för fakta och hur Sverige ska styras.
Ingen vill samarbeta med Sd, för de har ”nazistisk historia” som INTE är PK. S vill därför samarbeta med M, men det vill M inte alls.
Sd är öppna för samarbete, men INTE med C.


Man kan ju undra hur alla som röstat fram ett parti reagerar OM det partiet börjar samarbeta med de som man då INTE vill se i regeringen?
Ett svek?
Ja, för den som röstar men för partiet ett sätt att få makt. Som sagt, en salig röra av principer och ståndpunkter. Kommer Annie Lööf att äta sin sko? Det lovade hon innan valet i alla fall.
Kommer Björklund att acceptera ett stöd från Sd? Då får han ju sitta i regeringen. Kommer M att söka ett stöd av SD för att nå majoritet, men utan C och L i så fall?
Vilken soppa.

Löfvén är bortröstad men hoppas komma igen om M inte klarar att hitta en regeringslösning.
S kan med stöd av Sd få en majoritet, men Sd har ju nazistiska rötter (enligt S) så det går INTE. Löfvén glömmer sin egen och partiets mörka historia. Nazister i släkten, Rasbiologiska Institutet och stämplade judepass… Det talar man helst inte alls om.


Undrar vad man tycker utomlands om hela eländet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar