onsdag 9 oktober 2019

Nödhjälp 2


Det är rätt konstigt det här, med nödhjälp och bistånd. Media rapporterar återkommande om än det ena, än det andra eländet, hungersnöden eller kriget i olika länder.

Till exempel Jemen, där är det minst sagt oroligt. Jätterubriker, Tv-reportage om hur människor lider – underförstått att Sverige ska hjälpa till. Ja visst, det kan nog Sverige göra, MEN man kan ju undra…

Saudi-Arabien är ju granne med Jemen och värdens rikaste land – då borde väl S-A kunna ta hand om sin granne? Det finns ju fler saker som är lika där, t.ex. språk, traditioner och inte minst religion. Eller kan man inte resonera så?

Sverige vill ju vara PK-landet med guldstjärna i godhet.
Vi ska hjälpa alla, vi skickar pengar, direkt hjälp eller öppnar landet så att drabbade kan komma hit. Världen tittar på.
Ett litet land med idag 10 miljoner invånare (samt ett par tusen som bor här illegalt) ska vara med överallt och bistå med hjälp. Fint tänkt.
Det man INTE visar är att sjukvården haltar, äldrevården är undermålig, polisen är otillräcklig, skolan är ett misslyckande och försvaret är ett skämt.
Men Sverige ska vara med överallt.

Trots alla brister betalar vi världens högsta skatter. Eller kanske snarare på grund av alla brister…
Samtidigt betalar landet ENORMA summor för asylsökande och ”ensamkommande barn”. Vet allmänheten HUR mycket det egentligen är? Det är skattepengar, dvs VI betalar och regeringen ger bort dem. Men vi får inte mycket tillbaka. Vi SKULLE kunna ha en extremt fungerande välfärd, en väl utbyggd poliskår, sjukhus med personal och inga vårdköer, en skola i världsklass och ett försvar med den senaste tekniken.

Men det har vi inte.

Regeringen väljer att ge bort pengarna till andra länder, eller organisationer. Man gödslar med (våra) skattepengar över andra, allt medan landet förfaller.
Varför?
Tror någon att man får en godhetsstjärna ju godare man är? Vad vinner man då? Blir man tackad av resterade värld?
Snarare så skrattar man åt det stolliga Sverige. Andra länder bygger upp sig – Sverige skickar pengarna…

Vad händer om befolkningen skulle säga STOPP? Tänk om befolkningen unisont stoppade all skatteinbetalning?
Det ironiska i det hela är att vi BETALAR för att regeringen ska slösa bort våra skattepengar. Jo, vi betalar ju löner till regering och riksdag, och det är inte småpengar vi talar om.

Dessutom tycker politiker att de tjänar för lite, så dem beslutar att de ska få en HÖJNING minsann…
Tänk om alla kunde göra det?
”VI elektriker tycker att vi tjänar för lite så vi ökar vår lön med 5000 kr/månad”. Skulle det fungera?
Nej det funkar bara om man är politiker.
Summa summarum: Vi betalar för att ha världens högsta skatt, vi betalar för att politiker slösar bort den, vi får ytterst lite tillbaka i form av välfärd mm.
Dessutom, som tacken för allt är pensionen ett hån. Ja, inte för politiker…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar