torsdag 9 januari 2020

Tjafs


Det är otroligt rörigt i svensk politik idag. Ser man det med utländska ögon så ser det mest ut som en hink gegga.
Ska Sverige framstå som ett civiliserat land som förtjänar respekt?
Det kan verkligen diskuteras. Börja med vår utrikesminister som lyckats med bedriften att vara ”persona non grata” i Israel. Strålande.
Hoppas att Israel förstår att inte alla i Sverige står bakom henne.

Det läggs ner massor med pengar på flummiga projekt, som inte heller leder någonvart. Korkade lagar stiftas och tolkas så det är snart helt ointressant för svenskar att bo här. Men om man är utlänning så är saken helt annorlunda. Då öppnas möjligheter att få och söka allehanda bidrag. Toppen!


Det är inte särskilt trovärdigt när partiledare uttrycker att det är viktigare att hålla (SD) utanför politiskt inflytande än att föra en vettig politik som gagnar folket.

Som lagen är skriven tjänar man som kriminell på att begå FLER brott, för då får man nämligen rabatt på hela registret! Ta USA som exempel, där räknar man helt enkelt ihop alla brott och summa summarum så blir det ibland flerdubbla livstidsstraff. Men inte i det präktiga Sverige. Har någon våldtagit 3 gånger så är det lika bra att våldta ett par till, då är det nämligen rabatterat!
Vilka signaler kan det här ge?
Tydligen inga alls, om man får tro politikerna. Ibland kan man önska att en politiker skulle råka ut för något, så att de förstår HUR det är på riktigt. Men det kommer aldrig att hända, de har ju SÄPO runt sig som skydd.
Som SKYDD? Mot vad? Sverige är ju sååå tryggt… Ska man tro komikern Betnér så har ju Sverige ALDRIG varit så tryggt som nu. Finns det någon som tror det?

Sverige har blivit ett stort såll där man sållar kameler och silar mygg.
Vi har idag bilbränder, våldtäkter, skjutningar (!), obehöriga läkare, droger, no-go zoner, kriminella gäng osv. Men vad händer? Utredningar LÄGGS NER! Istället för att gå ut hårt mot allt detta fokuseras resurser på bagateller. Det ska fan vara polis idag, när fyllskallar ska köras till sjukhus och man blir granskad så fort minsta antydan till övervåld misstänks.
Det vore väl bättre att ta fast de grova brottslingarna. Frustrerande, minst sagt.


Men allt är ju politiskt bestämt i lagar, stiftat av sådana som inte ser hur det fungerar i verkligheten. Det snackas fram och tillbaka, men leder det till något?
Politiker är experter på att diskutera i evigheter. Under tiden fortsätter folk att drabbas.
En sak kan man vara säker på i alla fall, deklarerar man fel så JÄVLAR vad myndigheterna agerar!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar