måndag 27 april 2020

Körkort



Vi förväntas ha körkortet med oss när vi kör. Men så har Sverige en kraftig invandring från diverse länder där bilkörning skiljer sig markant från körning i Sverige.
Det är INTE samma sak att köra bil i Ghana, eller i Jordanien som det är att köra i Sverige.
Men våra naiva myndigheter medger rätten att köra här ändå. Hur kan detta vara möjligt?

Som ett exempel kan vi tänka oss trafiken in mot en större stad, där det krävs både vana och koordination samt uppmärksamhet och kunskap om våra trafikregler.
Bland alla som då kör där har vi minst en som absolut inte kört i liknande situationer. Personen i fråga har varken vana, eller kunskap om alla regler vi har.
Hur lämpligt är det då att ha en sådan förare bland oss?

Jämför med att någon kör påverkad av droger, eller alkohol… Inte särskilt bra alls. Kan vi förvänta oss att en sådan person fungerar i trafiken?
Svaret är – troligen INTE, men myndigheterna har ju godkänt vederbörande… Eller så har personen ifråga KÖPT körkortet av en hal typ.
Det förekommer att en del personer kör upp under antaget namn och när de klarat körkortet är det bara att rätt person får det för att sen köra – helt lagligt!
Nu pratas det om att körkortet INTE ska gälla som ID-handling, och bra är väl det för en hel del sållas då bort och förhoppningsvis kan de då hittas och lagföras.

Tänk efter lite, är det inte otrevligt att veta att någon kan köra på dig när som helst – för att den fuskat till sig ett körkort?
På TV visades ett program om hur man tar körkortet någonstans i Afrika.


Eleven fick gå ut från inspektörens kontor, på andra våningen, och gå ner på parkeringen. Där fick han sätta sig i en bil, backa ut och köra 50 meter till en infart, vända där och köra tillbaka bilen. Sedan var personen godkänd.
Inspektören överlämnade körkortet.

Det är bl.a. sådana som hamnar i Sverige, och kan köra bil här helt lagligt ett tag, tills de måste ta ett svenskt körkort. Eller köpa.
Man kan tycka vad man vill, men det ÄR inte samma sak att köra bil i andra länder, som det är här.
Är det konstigt att det sker olyckor?
Dessutom har vi något som kallas vinter – med hala vägar och dålig sikt. Det gör ju inte saken bättre precis.



1 kommentar:

  1. Suveränt och synnerligen värt att begrunda. Men de mentala nollor som i regel numera befolkar svenska myndigheter har aldrig varit i t.ex MENA-länderna och kört bil. Jag har gjort det i bl.a. Tripolis, Kairo, Damaskus, Bagdad, Teheran och Karachi.
    I regel har förare frånd exotiska länder knappt en bråkdel av kunskaper som en svensk bilskola ger, och många använder också droger som är farliga för en bilförare,
    t.ex Kat och hasch.

    SvaraRadera