torsdag 9 april 2020

Mobiltelefoner


Idag har de flesta åtminstone en mobiltelefon med kamera inbyggd. Notera hur många som är snabba att hålla upp den och filma allt som händer om en olycka skett.
Allvarligt, är det något att filma?
Andra människors olycka och lidande…

Men så är det numera, så fort något hänt så kommer folk med mobilen framför sig och ska dokumentera allt! Borde inte impulsen vara att hjälpa den drabbade?

Det kvittar om det är någon som blir omhändertagen eller om polisen griper någon – det ska filmas! Man ser på TV hur någon provocerande fyllskalle bråkar med ordningsvakter, allt medan en klunga står bredvid och filmar alltihop!
Det borde vara straffbart att filma istället för att hjälpa till, om det behövs.

En bilolycka samlar bärgare och polis, samt de som är i närheten filmar eländet! Till och med de som åker förbi i bil filmar olyckan!
Otroligt!
Vad gör de sen – kollar de på det om och om igen och frossar i andra människors elände?
Det vore lagom åt sådana att själva råka ut för en olycka, men ingen som hjälper till utan filmar alltihop…


DET skulle kanske väcka en tanke. Kanske…

Ett annat fenomen är att nästa alla går, eller cyklar, med mobilen i handen och blicken på bildskärmen. Även när de cyklar! Även när de går med barnvagnen!
Det är väl ändå för mycket…?
Tydligen har så många ett trängande behov att läsa i mobilen JUST NU, även om de går på stan, korsar övergångsställen eller cyklar (!), t.o.m. med barnsadel och litet barn…

Man undrar var detta ska sluta… förmodligen blir någon överkörd innan man får upp ögonen för fenomenet. Men det är ju bilistens fel i alla fall, även om den påkörde varit ouppmärksam.
Så är det i Sverige idag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar