torsdag 5 september 2019

Islam


Ett känsligt ämne, man får passa sig om man kommenterar Islam. Varför? Det finns ju en massa olika religioner, t.ex. Buddism, Judendom, Katolicism och diverse olika varianter däremellan.
 De kan man ju kommentera och tycka något om. Men inte Islam…

En orsak är att många (inte alla) som tillber islam är väldigt känsliga, de tål ju nästan ingenting för det kan tolkas som en hädelse. Även om det inte alls är meningen.

Minns någon rabaldret om tyget på sätena i kollektivtrafiken? Jo, det kunde tolkas som arabisk skrift och det ansågs hädande! Av de som läste arabisk text och var religiösa!



Så är det i ett land där staten och kyrkan gått skilda vägar för länge sedan. Vi är alltså inte alls religiösa. Det får var och en sköta hemma, om man så vill.
Nu verkar inte (framför allt de som nyligen kommit till landet) de religiösa anpassa sig till det. Nej, de går ut och KRÄVER det ena efter det andra (med hänvisning till sin religion).
Vi har idag BÖNEUTROP, SKILDA BADTIDER för kvinnor och män, kvinnor som måste täcka sig och hatpropaganda i moskéer,

Allt med myndigheternas goda minne.

I Sverige är det fritt för var och en att utöva sin religion, så länge man följer svensk lag. Det verkar inte många förstå – ALLA ska minsann följa en viss lära!
Nu är faktiskt inte alla inom islam extrema, men de extrema syns, och hörs.
Vore det inte BÄTTRE om alla skötte sitt och inte gick ut i hundratal och demonstrerade FÖR religiösa regler mm?


Folk i allmänhet blir bara förbannade när extrema skanderar sin propaganda och marscherar i demonstrationståg. Det gör ju inte läget bättre precis.



Sen så är ju myndigheterna menlösa, och det uppför sig undfallande och ingen förstår HUR de kan ge alla tillstånd…
Böneutrop från minaret: FOLKET säger NEJ – kommunen säger JA, och kör över befolkningen. Varför?

Är det så jäkla svårt att ta seden dit man kommer?
Det skulle vara omöjligt för kvinnor att gå runt i bikini i Iran. Eller äta bacon i Syrien?  Beställa en fläskstek i Libanon?

Nej, alla vet att det inte passar sig, och då låter man bli. Men att komma till Sverige och kräva RELIGIÖSA lagar som går före landets lag, DET går för sig!
Logiken haltar…


Mitt upp i allt det här hamnar Islam, som används av en del som slagträ i debatten. Tråkigt för de fridsamma…

Man kan ju dra en jämförelse – säg att t.ex. Livets Ord skulle bli militanta! Tänk dig dem marschera och skandera slagord, och kräva religiösa lagar…


Är det så vi vill ha det?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar