måndag 8 januari 2018

Signalement


Polisen har till uppgift att ta fast misstänkta, fast det behövs en beskrivning av personen i fråga. Nu är det så att det blir svårt att ge signalement om det är en med invandrarbakgrund som söks.
Säger någon att det är en med ”arabiskt utseende” i röd jacka som överfallit person Y så är det INTE ok, för det anses rasistiskt. Hur kan det anses vara det?
Är det nedsättande eller hatiskt att ha ett ”arabiskt utseende”? Synd om alla i Saudi-Arabien i så fall.

Likadant är det om det är en mörkhyad person (läs: från Afrika) som gjort något, t.ex. ett inbrott.
Vittnen säger att en mörkhyad person med basebollkeps sågs bryta sig in.
Men här blir det svårt, för polisen FÅR inte säga ”negern” eller liknande för det anses kränkande.
Hets mot folkgrupp! Aja baja!
Då går ett signalement ut på en man i basebollkeps – hur troligt är det då att vederbörande åker fast? Var och varannan har ju basebollkeps idag.

Pekar vittnen ut någon med krulligt svart hår som skyldig så söker polisen efter en person utan något särskilt hår som skiljer ut sig.

Det blir rätt svårt om gärningsmannen är svart med ett karaktäristiskt krulligt hår men polisen söker efter någon som helt plötsligt saknar både hår och hud!
På något sätt har godheten övervunnit visheten när inte ens polis kan använda allt som står till buds för att ta fast någon. Viljan att vittna minskar ju också när inte signalementet används fullt ut.

Är någon gärningsman från Kina så är det ju mycket lättare att söka efter en kines än vilken som helst!
Har någon ett ”svenskt” utseende så behöver man ju inte jaga ”araber”. Spara tid och lägg kraft på den det kan vara istället.
Men det anses så kränkande (anser PK-eliten) så det går inte för sig – de skyldiga applåderar detta naturligtvis. Med ett sämre signalement minskar ju risken att åka fast!
Sen kommer ju följdfrågan – är det kränkande att kallas ”kines”, ”arab” ”afrikan” ”turk” eller liknande? Är det inte ett sätt att markera folk helt enkelt, utan att mena något ont?

Hur är det när invandrargrupper säger att en ”svenne” gjorde något?
Är det också kränkande eller säger signalementet att den misstänkte är ”svensk”?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar