tisdag 20 december 2016

Brott och straff



Det begås brott i Sverige. Det vet vi. Polisen löser ett fåtal, många blir avskrivna.
Grundregeln är att de som begår brott är sjuka (sa man inte så i sovjet också?) och de ska ha vård. Det kan ju vara bra, men VARFÖR tillkommer inget straff efter vården?

Om någon begår ett brott och bevisningen räcker för en fällande dom så finns den lilla förmildrade orsaken att gärningsmannen kan vara sjuk, eller troligen var sjuk när brottet begicks.

Då får personen vård, ofta med permission, och ibland OBEVAKAD sådan!
Man släpper alltså ut personer som är brottsbenägna. Det är ju ”hål i huvudet”!
Det som är så bra är att den läkare som skriver ut personen saknar ansvar. Det händer alltså ingenting om personen begår ett nytt brott. Strålande!

Vad kan det sända för signaler?
De enda som inte förstår det är ansvariga myndigheter. ”Det hade jag ingen aaaning om…”.

Sverige är landet för den som vill begå brott. Här är risken liten att åka fast, och om så sker så är chansen att bli släppt rätt stor. Det finns inte så många poliser och straffen är löjligt låga.
Man kan jämföra med andra länder, där straffet för tex våldtäkt är 10-15 år. I Sverige är det 1-2 år. Är man brottsligt lagd så är ju valet lätt.

Våldsbrott anses tydligen inte vara så allvarliga. Misshandel ger ett par månader, men fuskar du med skatten, då jäklar! Då ska du klämmas åt!
De som bestämmer lagar drabbas tydligen inte av några brott.

Sen kan man undra varför det är så farligt att tala om VILKA som utför alla dessa brott. Är det Karlsson, eller Merhabi? Är det Karlsson så kan man kanske hitta orsaker, är det Merhabi så har vi sänt fel signaler och släppt hit en kriminell.

Om man ser allt i en mindre skala så kan man tänka sig ett hus fullt med folk. Är det en som är våldsam så slänger resten ut personen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar