tisdag 20 december 2016

Socialdemokratin

Det är intressant hur det har utvecklats. Från en start i slutet av 1800-talet då det var andra förutsättningar, till vad det är idag.
Man förespråkade att alla skulle ha samma möjligheter. Med tanke på hur tiderna var då så var det en vacker tanke.

Alla har lik i lasten, så också (S).
 Ta t.ex. att ungdomsförbundet fick gå p.g.a. ryssvänlighet, och kopplingen till Rasbiologiska Institutet (samtliga partier röstade för dess bildande 1922). Tanken var att förekomma en degenerering av folket.


Det är kanske en god tanke, men tvångssteriliseringar är inte rätt väg.
Inte heller skallmätning. Det borde partiet tänka på innan man hittar fel hos andra.

Efter samarbete med (C) har partiet samarbetat med (V) och (MP)!
  Det kan man ju tycka om – eller inte. Det gäller att gå balansgång mellan sina ideal och vad folket vill, för de brukar inte överensstämma helt.
Nu är det andra tider och folket vill åt ett håll medan partiet går åt ett annat. Då gäller det att antingen anpassa linjen eller köra över folket.

Det verkar som om partiet, med Lövén i spetsen, väljer att köra över folket och gå sin egen väg. Det som då riskerar hända är att folket röstar på några andra. Det blir inte heller bättre av alla ”skandaler” som media rapporterar om.
 Lövéns fackpampsstil imponerar inte utan snarare sänker eventuell trovärdighet.

Samarbetet med (MP) är endast för att behålla makten, det är tydligt.
På något sätt har partiet lämnat sina gamla ideal till förmån för makthunger och ignorans framför folkviljan. Det rimmar inte med grundidén
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar