tisdag 20 december 2016

Partiledardebatten 9 oktober



Så mycket tjafs, och så få konkreta förslag. "Du sa si, och du sa så"  och pajkastning. Det är våra folkvalda det!
Skolan är inte intressant i sig, enligt regeringen, utan det är vinster som diskuteras. Jag trodde att det var utbildningen som var viktig!?
Sedan kom jobbfrågan - som snabbt blev en integrationsfråga. "Du vill sänka löner" säger kommunisterna, men det är ju fel. Ingen vill ju SÄNKA några löner. Man har pratat om att skapa enklare jobb med lägre lön för att snabbt få in lågutbildade i arbete. "Så kan man inte göra" säger regeringen, alla ska få jobb ändå.
Om jag hade en firma skulle jag hellre anställa någon med utbildning än någon som saknar sådan, om de ska ha samma lön. Och särskilt om personen i fråga inte talar svenska!

Snabbtåg är aktuellt. Fler spår och fler tåg. Man undrar bara hur ska de drivas då? Vi lägger ner kärnkraft, och kolkraft är aja-baja, Vind-och vågkraft stör utsikten. Hur ska man göra då?
NATO är också på tapeten. Här bör Sverige först upprusta sitt havererade försvar, och inte SKROTA nästan nya Gripen. Det är ju hål i huvudet!! Sen en personlig reflektion, bör väl Gotland ändå försvaras ordentligt. 150 man borde vara 1500!!
Men vi får se - sista ordet är inte sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar